Site map

Folkekulturværkstedet

Broby Gamle Skole

Forside
Arrangementer
Debatsiden
Grupper og -værksteder
Udgivelser
Folk og Musik
Arkivet
Foreningen
Kontakt
Her finder du os
Nyttige links
Søg

Velkommen til oversigten med arrangementer

Se årsudgaverne af vort blad her

Man er altid velkommen til selv at lave arrangementer på skolen. Kontakt Folkekulturværkstedet for praktiske detailer.

 

Vores arrangementer er støttet af

Statens Kunstfond og Sorø kommune

                   

 

 

  

2024

10 maj

fredag 14 - 23

 

Jysk Danseorkester

workshop, bal og musikalske fortællinger

Jysk Danseorkester er garant for et solidt og svingende bal.
Jysk Danseorkester trækker på det store bagkatalog af gode dansemelodier de tilsammen har, og de erfaringer et langt liv med musikken har givet dem. De står alle på skuldrene af nogle der var før, og det har en stor betydning for hvordan de nu på deres måde forvalter musikken og udvikler traditionen.

Jysk Danseorkester har hentet meget inspiration fra samvær med traditionelle danske spillemænd bl.a.: Thomas Thomsen fra Holstebro, Otto Trads og Emil Nikolajsen fra Himmerland, Peder Spillemand fra Vestjylland, Viggo Gade og Karl Skårup fra Thy.

Jysk Danseorkester er:

Stefan Groot: Harmonika, kontrabas, sang og guitar. Lærling hos specielt Thomas Thomsen og Otto Trads, samt Herman gårdsanger og har levet med musikken professionelt og fornøjeligt siden sine unge år.

Ole Spillemand Jensen: Violin, sav, skeer, guitar og sang. Særlig inspireret af Peter Spillemand og Perletand. Har levet en tid som gøgler og gademusikant rundt omkring i Europa.

Ole og Stefan spiller begge i Danseteatret NordenFra og Basseralle Trio og i flere andre sammenhænge.

Henrik Bredholt: Tuba, sopransax og hakkebræt og sang. Har ligeledes et liv i musik bag sig. Specialet er Klezmermusik, hvor han har opsøgt mestre i Syd- og Østeuropa. Har spillet det danske i utallige sammenhænge. Er den ene del af Klezmerduo, og spiller også i Danseteatret NordenFra og Eastwind.

Bente Pindstrup: Kornet og violin. Digter muntert understøttende på sin kornet ind i spillemandsmusikken. Et godt taw på violinen, der har været brugt på mange forskellige scener i det virkelige liv. Spiller i ny og næ med Klaus Pindstrup.

Kirstine Nurdug: Violin. Er ud af spillemandsslægt. Har bl.a. været i mesterlære hos sin far. Derudover har hun opsøgt adskillige personer, sammenhænge og kurser for at videreudvikle sin musik. Bachelor i dans fra Stockholm. Underviser bl.a. på folkemusiklinien på Syddansk Musikkonservatorium, aktiv i Nordisk dans.

Benjamin Beck: Klarinet. I sine teenageår gehørspiller i Højreby spillemandslaug på Lolland. Kandidat i nordisk folkemusik og solist fra konservatoriet, Underviser i musikskole og på folkemusiklinjen på Syddansk musikkonservatorium. Spiller i forskellige konstellationer lige fra traditionel dansk spillemandsmusik, til kunstæstetisk scenemusik og videre i tyrolerorkester til de store oktoberfester.

Program:

14-18 Introduktion og musikalsk samvær, danse- og spilleworkshops, kaffepause

18.30 Middag

20-23 Bal, kaffe

Priser: Eftermiddag 100 kr., 80 kr. for medlemmer

Middag 120 kr med tilmelding inden torsdagen før kl 16.

Aften/Bal 120 kr., 100 kr. for medlemmer

Der kan købes kaffe og kage

Billter i døren, men tilmelding af hensyn til spisning senest torsdag kl 16 med forudbetaling. Gerne for alt hvad man vil deltage i til MobilePay, 8480XR Folkekulturværkstedet, med oplysning om deltagere og hvad betalingen omfatter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Klik på QR billedet for betaling

 

25 maj

lørdag 10-22

 

Åbent Folkemusikværksted

Broby Gamle Skole slår dørene op og inviterer til en hel dag og aften i folkekulturens tegn. Kom og vær med til at fylde skolen med fest, musik, dans, sang, fortælling, ballader og majstang for folk i alle aldre

Dagen og aftenen er fyldt med workshops, koncerter, bal og balladeforløb.
Som igangsættere har vi inviteret Tippe Molsted, Randi Kjær, Sif Wiimh, Frederik Mensink, Thilde Fjord Madsen, Kirstine Nurdug Jensen, Rasmus Brinck, Ole Spillemand, Stefan og Elisabeth Groot.

Dagen starter kl. 10, hvor Thilde og Frederik spiller børnekoncert for de mindste

Kl. 11 holder vi majstangsworkshop, hvor vi sammen laver majstang og lærer majvisen.
Kl. 15 holder vi majstangsfest.
Kl. 18 serverer vi et bæredygtigt og vegetarisk aftensmåltid.
Stefan og Ole spiller op til bal klokken cirka 19 – og derefter er gulvet åbent for kædedans og balladeforløb

Resten af programmet offentliggøres senere
 

Dagen er åben og det er ikke nødvendigt at komme fra starten eller blive til det hele. I er selvfølgelig velkomne til at deltage hele dagen og aftenen.

 

Billetter i døren

Pris: 150 kr og gælder for hele dagen. Børn 0-4 år gratis,  børn og unge 5-18 år halv pris,

Middag 80 kr for voksne, børn/unge halv pris.

Tlmelding til aftensmad med betaling senest torsdag 23. maj på MobilePay 8480XR, skriv "spisning 25.5" samt  antal voksne og antal børn/unge.

 

Medbring madpakker til frokost. Der kan købes øl og vand samt kaffe og kage.

Arrangør/kontaktperson Merete 29760122

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Klik på QR billedet for betaling

 

1 sept

søndag 10 - 17

Kursus i ballader og hyrderåb

med Elisabeth Groot
Til jer der ønsker at bruge jeres stemmes kraft,
lade jer påvirke og opsluge af historiers og toners medicin og balladernes magiske univers. De gamle nordiske hyrderåb har århundreders traditioner bag sig. Det kan fx være dyrekald, gaderåb, efterligninger og tolkninger af naturlyd eller ursang.

Nærmere beskrivelse samt information om praktiske forhold mm kommer snarest

Kurset koster 350 kr. for medlemmer af Folkekulturværkstedet Broby Gamle Skole og 400 kr. for ikke-medlemmer. 50 kr. mindre for jer under 25 år.

Deltagerprisen inkluderer en let frokost samt kaffe. Drikkevarer kan købes på stedet.

Tilmeldingsfrist 26. august.

Tilmelding sker ved indbetaling på netbank, reg.nr. 1551 konto nr. 2400499. Anfør navne på deltagere samt mobil nr eller email, så I kan kontaktes i tilfælde af ændringer.

 

 

 

 

 

14 sept

lørdag 14 - 23

 

Ceilidh - Barn Dance - Engelske danse       

The English Country dance band:

Lotte Kielberg - klaver og accordion

Stefan Groot – Bas og Sopran Saxophon

Jeremy Newton - Melodion (Diatonisk Harmonika), violin og calling

Per Brink Vilsen - violin

Richard Armitage - Hammer Dulcimer, Bagpipes

Traditionel engelsk folkemusik og -dans er munter og selskabelig underholdning. Alle, erfarne som uerfarne dansere, er velkomne til at komme og høre den livlige musik og prøve dansene under kyndig vejledning.

Se mere om Ceilidh her

Program

14-16 Musikalsk samvær, fortælling,

16-17.30 workshop om dans og musik og traditionen

18 middag

19.30 - 23 bal

Priser  Eftermiddag 100 kr, 80 for medlemmer
Middag 120 kr.
Aften/Bal 120 kr, 100 for medlemmer

Der kan købes kaffe og kage

Billter i døren, men tilmelding af hensyn til spisning senest torsdag med forudbetaling. Gerne for alt hvad man vil deltage i til MobilePay, 8480XR, Folkekulturværkstedet, med oplysning om deltagere og hvad betalingen omfatter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Klik på QR billedet for betaling

 

21 sept

lørdag        13.30 - 16.30

Kulturbro Polen-Danmark

Den tredie af tre dage i år med kulturelle byttehandler, sang, musik, dans og historier, hvor børn og voksne nu møder kultur fra Polen.

Vi laver et kulturelt møde, som vi kalder en byttehandel, mellem to kulturer for at skabe nye impulser, blive inspireret af hinanden og indimellem smelte sammen. Et møde, der ikke bare inddrager hovedet, men er et møde gennem krop og sanser.

Vi bruger sang, dans, leg og fortællinger og væver de to kulturer sammen som skaber sin egen dynamik og inviterer folk til at deltage i sang og dans. For sangen, dansen, legen og fortællingen kender ingen landegrænser - her har vi et fælles sprog.

Under traditionerne flyder en fælles strøm.  Alle traditioner har nogle egenskaber, men vi har også nogle fælles elementer. Vi givet de særlige kendetegn fra de forskellige kulturer plads og ladet vores fælles elementer smelte sammen til et samlet kunstnerisk udtryk.

Jacek Halas er dybt forankret i den polske musik og sangtradition. Han synger de gamle ballader fra før Kristi tid. Han spiller harmonika, drejelire og diverse andre instrumenter. Jacek udgør sammen med Alicja, der spiller et gammelt traditionelt instrument der på dansk kaldes en gardon, en fantastisk duo.

Parret er ofte i Danmark og spille skolekoncerter. Sammen med danske Klezmer Duo har de gruppen Eastwind.

Pris: 120 kr, børn under 0-4 år gratis, børn og unge 5-18 år halv pris. Billetter i døren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 okt

lørdag 19 - 23

 

Sønderho og Lejre danse

Poul Bjerager, violin

Rune Barslund, harmonika

Frederik Mensink, bas

Særegne og fantastiske danse og melodier på Lejreegnen for 100 – 200 år siden flettes med dans og musik i Sønderho for 50 år siden. Begge ses dermed i nyt lys.

Se mere herom

Program:

19:30 Dørene åbner

19:30 – 20:00 Poul fortæller om de to kulturområders dans og musik, og introducerer ballet og aftenens forløb

20- 23 bal

 

Pris:  Bal 120 kr, 100 for medlemmer. Billetter i døren

 

 

2-3 nov

lørdag - søndag

Børne-Unge balladeweekend

Velkommen til balladeweekend på Broby Gamle Skole – et hyggeligt døgn med sang, dans, musik, leg og fortællinger for små og store.

Alle kan deltage – weekenden er planlagt, så der både er plads til ”erfarne ballademagere” og dem, der deltager for første gang

 

Oplysninger om tilmelding og betaling m.m. kommer snarest

 

   
       

 

Folkekulturværkstedet har altid haft stor glæde og gavn af Broby Gamle Skole som tilhørssted. Nu er skolens fortsatte eksistens økonomisk truet. Folkekulturværkstedets vedtægter giver ikke mulighed for at yde andet end indirekte støtte til skolen, eksempelvis ved at afholde vore arrangementer på skolen i videst mulige omfang.

Jeres direkte støtte til skolen er af stor betydning, også for Folkekulturværkstedet.

Skolens direkte konto er   regnr. 2300   kontonr.  6896 727 700

 

   Se også hjemmesiden om Benny E. Andersen

Bennyarkivet

Siden foråret 2009 har Cecilie, Gerd, Dennis og Jørgen mødtes ned vekslende mellemrum for at indsamle, ordne og registrere Benny E. Andersens enorme kunstneriske produktion. Det var et arbejde Benny selv var begyndt på inden han døde januar 2007.

Indtil videre er der registreret

næsten 300 melodier "I anledning af"

over 100 børnesange

diverse ballademelodier

dertil kommer melodier til tekster af Halfdan Rasmussen, Jens August Schade, Torben Lange og mange flere

teatermusik TV (forestillinger, julekalender,…)

Registreringen bliver lagt ind på en database som nu tilgængelig på nettet så alle kan søge og finde noder, tekster og evt. lydklip.

Vi vil meget gerne høre fra jer, hvis I engang har fået en melodi af Benny i en eller anden anledning eller på anden måde ligger inde med materiale fra ham.

Bennyarkivet jfa@bgsbroby.dk       
Cecilie Andersen 5572 5036
Gerd Gottlieb 4541 4384
Dennis Mogensen 5670 6475
Jørgen From Andersen 5764 8362
Inge Beck 2046 7812

 

 

Broby Gamle skole har været ramme om folkekultur i mere end 30 år

Folkekulturværkstedet blev stiftet i 1987 og fik i starten en god støtte fra det, der dengang hed Statens Musikråd.

Det var en anerkendelse af den store vigtige opgave det er at være samlingssted for folkekulturens folk fra hele landet ja også fra resten af verden.

Mødet med musikkens ophav og rødder har været en stor inspiration ikke mindst for alle de børn og unge som kom på Broby Gamle Skole.

I dag er det småt med offentlig støtte – men heldigvis har Folkemusikhusringen, Statens Kunstfond, Sorø Kommune og forskellige fonde spyttet i kassen.

MEN vi kan slet ikke undvære den støtte vi får fra medlemmer i form af kontingent og gaver og regnskabet viser, at der er rigtig meget brug for flere penge.

Derfor:

Støt Folkekulturværkstedet Broby Gamle Skole

(for)bliv medlem

230 kr. eller 345 kr. for par

115 kr. for unge under 25 år

betal med netbank kontooverførsel til reg.nr. 1551 konto nr. 2400499

oplys navn på alle personer omfattet af kontingent indbetalingen

Husk også at give et ekstra gavebeløb

Anfør derfor også medlemsbeløbet + gavebeløbet

Vi vil gerne have din e-mail adresse

send en mail til pha@bgsbroby.dk

og anfør dine interesser f.eks. dans ballader harmonika børneballader

du vil få besked via mail når der sker noget

Broby gamle Skole, Suserupvej 55, Broby, 4180 Sorø


Webmaster: webmaster@bgsbroby.dk

Senest opdateret: 23. April 2024